Wijnblog

Irreverente rood & wit net even anders gemaakt uit de Dão

IRREVERENTE UDACA DÃO - Viseu

De naam “Irreverente” betekent zoiets als “tegendraads en gebrek aan respect” en is gekozen omdat het concept van deze wijn niet in overeenstemming is met de traditionele ideeën van de wijnproducenten uit de Dão over de wijnen uit die regio. Hoewel de wijn kwalitatief van het niveau Dão DOC is, draagt deze de classificatie Regional omdat deze wijn niet door de Dão-commissie wordt goedgekeurd. Dit komt ook tot uitdrukking in het niet-alledaagse etiket en fles en zeker niet voor een wijn uit de Dão..... Ondanks dat de wijn dus niet wordt (goed-)gekeurd door de Dão-commissie hebben we hier te maken met een heerlijke wijn, die door velen wordt gewaardeerd.

Irreverente - Dão rood

De druivenrassen welke voor deze wijn zijn gebruikt, zijn: Touriga-Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Alfrocheiro Preto. Het is helder-rode wijn. Rijke aromatisch met wat rijpe rozijnen, bramen en kersen en wat lichte tonen van cacao en kruiden. Complexe, fruitige en robuuste smaak, maar toch zeer verfijnd.

Irreverente – Dão wit

Door het succes van de rode wijn, is er ook een witte versie! Het etiket draagt dezelfde voorstelling, echter aangepast aan witte wijn: De kleur van de fles is helder glas met een lichte blauw-toon, die de witte wijn beter doet uitkomen. De druivenrassen welke voor deze wijn zijn gebruikt, zijn: Encruzado, Malvasia Fina e Bical. Traditionele vinificatie lichte vergisting gedurende plm. 10 dagen in Frans eiken bij plm. 12 graden Celsius.

http://kraaywijn.nl/component/virtuemart/search?keyword=irreverente&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=0

irreverente doos en wit

Feedback op de Grillo Bacaro van Sicilië

Nieuw in ons assortiment is deze Grillo van Sicilië. Mooi sappig, met een zachte lange afdronk met wat abrikoos en citrus.

Een heerlijk apéritief, of bij Aziatische gerechten, kip of harde kaas.

De eerste reacties van onze afnemers op deze wijn zijn lovend !

De Grillo druif is uniek voor Sicilië en wordt ook vaak gebruikt voor het maken van Marsala.

Cellaro grillo bacaro